Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tépett hús receptet keresek...

Tépett hús receptet keresek de olyat amibe nem kell extra hozzàvalò?

Figyelt kérdés
Csak àtlag hàztàrtàsban megtalalhatò dolgok.
2023. febr. 11. 17:55
 1/4 anonim ***** válasza:
64%

ha egész húsból készíted (én álltalában sertéslapockából szoktam):

-serpenyőben kicsi zsíron körbepirítod minden oldalát

-fűszerezel (nekem a borsos mustáros és a kínai ötfűszer a favorit), továbá érdemes egy késsel lyukakat szúrni a húsba amikbe hagymacikket, fokhagymagerezdet, csemegeszalonnát lehet tömködni.

-kevés zsíral és vízzel bekészíted egy tepsibe, tehetsz melé krumplit is, de az hamarabb elkészül ezért cserélheted őket óránként.

-alufóliával fedve alacsony hőmérsékkleten(120C) hosszú ideig (kilónként 2-2,5 ora) sütöd, félúton leszeded az alufóliát.

ha nem gond nem írok részletesebbet, mert úgy is olvasol más receptet és szerintem így könnyebb kialakítanod mit is szeretnél, továbbá nem tudom kinek mi az extra hozzávaló.

jó étvágyat kívánok hozzá.

2023. febr. 11. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
88%

Én is csináltam már a sütőben, az #1-hez hasonlóan. Egy jénai tálba tettem a fokhagymával tűzdelt 2kg-os húst (lapocka, comb), sóztam, borsoztam, mellé tettem

félbevágva egy hagymát, teljesen légmentesen bebugyoláltam 4 réteg alufóliába, beraktam a hideg sütőbe, 100 C fokra állítottam légkeverésen, majd elmentem aludni. Reggelig kb. 9 órát töltött a sütőben. Nagyon jó, finom és elképesztően omlós lettlett.

A körbe pirítással, a bepácolással és a sütési hőmérséklettel nyilván lehet játszani, (majd fogok is) de ez eddig így (2x csináltam) maximálisan bevált.

2023. febr. 11. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
84%
Én édes-sós-füstös trutyival fűszerezem. Talán a füstölt paprika, ami extra lehet a háztartásban. A 100-120 fok alap!
2023. febr. 11. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
74%

Én egy kicsit másképp szoktam mint feljebb írták.

10%-os sóoldatot beforralok borssal,köménnyel, babérlevéllel akár egy sonkapácot. Ha kihűlt 24 órára beleteszem a húst, én tarjából szeretem. Másnap só+tört bors(nem őrölt!) ,fokhagymapor, cukor keverékével jó vastagon bevonom, és még 12 óra pihi.

A sütés: egy nagy tepsi aljába 1-2kg sót rakok és egy rácsot, amire a hús kerül. A só felveszi a kicsepegó páclevet stb és nem lesz füst. 2 órát sütöm 120 fok körül, közben néhányszor almalével spriccelgetem.

2 óra után csomagolom, és olyan 75-78 fokos maghőig ( kb 3-3,5óra) fóliában sütöm, közben almaléből,kecsapból,cukorbó és izlés szerinti fűszerekből sűrű szószt főzők.

Ha ki lett csomagolva, a kisült pecsenyelével együtt egy tepsibe teszem, és a szósszal kenegetve 200-220 fokon szépen bepirítom.

2023. febr. 12. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!